Sunday, September 6, 2009

Seharian di AgroSegar.....hik3!!

Erm...pg tadi..

Lps aku bersihkan tahi mata dan segala kotoran yg ada pd muka...
dan ketika aku br jek nak landing lagi skali kat depan tv...
trdengar parent aku membincangkan situasi ekonomi family..

Dan disaat aku br jek nak selak paper helaian pertama..
emak aku mengarahkan bala3 tenteranya untuk bersiap3 kerana ada mision br..
aku 3 beradik siap3 mandi n mengenakan pakaian yg sesuai utk misi pd kali ini..
misi kami pd pg ni ialah mengeringkan poket menteri kewangan....huhuu!!

Lokasi yg dituju ialah pasar raya yg br di buka dan diberi nafas br..
utk bdk3 muar yg berada di perantauan..aku nak bgtau yg Kipmart dah xde...
now dah jd AgroSegar..( ceh..ntah3 aku jek yg br tau kot??hahha..)

Actually..xde ape yg menarik pun kat sane...
saje jek teman parent aku borong barang..(blh cuci mata skali..dah lama x tgk awek3 muar..)

Ada 3 perkara lucu yg jd hr ni..

firstly ms aku crkan baju untuk lil sis aku..
aku panggil lil sis aku n tunjukkan bj yg aku plh...
tbe3..ada sorang promoter ni meluru dgn laju kpd aku..(brg3 yg ada kat tgn
dia sume dia campak tepi)..
aku mula3 pelik pastu aku ketawa dlm ht...
aku dah tau nape promoter tu meluru kat aku...
rupa3nyer dia dah ditimpa perasaan la plak..aku bkn panggil dia..
aku pggl lil sis aku yg nama nisha..
may b dia salah dgr la tu...(aku pggl cak bkn kak!!)
hahaha....

Secondly..
masa nak borong barang...
mula3..masing3 mls nak amek troli..
abah aku srh lil bro aku amek kat luar..aku ckap xyah..sbb blh curi jek kat dlm nanti...
aku pun gerak la dl sbb nak g cr troli kat dlm...
bla aku g semula kat kaunter masuk..abah aku & lil bro aku dah ada sorang satu troli..
termasuk kat aku dah ada 3 troli..
waahhh...mcm nak beli brg wat kenduri la plak samapai 3 troli 1 family..
last3..aku pkai jek troli yg ada kat abah aku..(sbb kat dlm troli tu dah ada brg..)

Lastly..
masa abah aku nak amek jam yg dia g repair..
ada ke abah aku blh bg resit servis mtr kat tokey kedai tu..
tokey kedai tu punyer la ketawa sambil tepuk3 bahu aku..(aku mula pelik tp lynkan jek ketawa)
melihat aku buat reaksi mcm ketawa x ikhlas..tokey tu pun tnjuk resit tu kat aku..
hahahaha..time tu la br aku gelak same level dgn tokey tu..
abah aku lak ketawa dgn perasan malu tp wat mcm xde ape3 yg berlaku..
(korang pk la mcm mane gaya tu..)
masa nak kluar kedai jam tu..tokey tu ada ckp yg ada org dr melaka nak beli jam antik abah aku..dia kata org tu nak angkat dlm 1k..(wow..gler kentang!aku tgk jam tu buruk jek...)

2 comments:

Heidi Shafiq said...

good start my friend..
ko puase ke x ni leh cuci mate lak..
:P
nt aku credit ko dlm blog aku..

budak kampong said...

ok...
thank'z....
awk mmg c katak yg baik ht...
(erm..katak ke kacak shafiq??aku konfius la...)