Tuesday, January 18, 2011

~ Menawan Puncak Bukit Beruang ~


Tarikh : Selasa, 4/1/2011
Tempat : Bukit Beruang (Belakang sekolah & kem tentera)
Yg terlibat : Hs, Mr F, Abg K & Aku (Kg Boy)



Hari kedua persekolahan bagi budak3 yg still sekolah...Di petang hari yg mana cuaca yg amat elok, awan berarak dgn kelajuan sekata, angin bertiup penuh kesayuan.

Kelihatan 4 pemuda yg cukup menawan hati pada mana3 mak mertua yg melihat turun dr sebuah kereta hitam yg agak buruk. Walaupun rupa paras amat kurang tapi semangat yg jitu dan kegigihan mereka yg menjadi kunci utama keghairahan.

Ketibaan mereka berempat pada petang itu bukan disambut dgn pukulan gendang or tarian wanita3 cantik tapi sebaliknya bau3 getah beku dan sampah sarap serta jeritan monyet3 liar berteriakan...

Journey mereka bermula dgn track yg landai dan tahap track3 selepas itu mmg menguji tahap kekuatan kaki kerana struktur bumi yg agak curam. Mmg pelbagai gaya berjalan yg dipraktikkan bg menyesuaikan diri dgn keadaan track. Sampaikan pada suatu tahap. kalau ada mmber yg trgelincirjgn la memandai nak tunjuk hero. Alamatnya mmg selamatlah dua3 skali.. haha..langkah yg trbaik bg situasi td better doakan jekla..( Fuhhh..nampak x dia punyer dahsyat!! )


Di pertengahan track...


Dipendekkan cerita waktu matahari hampir terbenam, mereka berempat sempat lepak3 di puncak. Dikesempatan yg ada mereka menghayati suasana dan pemandangan sunset di melaka dari puncak bukit. Ooohhh..Sungguh indah ciptaan-Nya!!



Cantek kan?? huhuhu...Sorry kualiti gmbar amat tdak memuaskan..





Fuuuiiyooo....JJ ayer keroh tu!!



P/s : Hanya 20 minit sehari.... Anda mampu mengubahnya.. Ngehh3..




6 comments:

Heidi Shafiq said...

bagus ko dh ade improvement wat entry..

budak kampong said...

~ owh.. Thank'z my pren!!
ceduk idea3 kau ckit..huhuh!!

cute gurl said...

ala,bru mndaki bukit beruang tu..pntnya bkn men..bestnya kalu dpt g dgn membe3..leh lpak3 smbil cter3 mse dpan!lpaskan tension pun ok gak!huhu!

budak kampong said...

biasala..tu br permulaan..
nanti lama3 gunung lak..
hahahha..~!!

bukudiarysofea said...

heidi pena buli aku soh panjat bukit bear nih T.T
mane aku tahu die curam gile nak mati ashdahcasdckjhsakdcnkjshkcs!

budak kampong said...

~ hahaha..biasala c capik ni klau dgn gurl mesti la tunjuk hero ala3 hero tamil..Masa g dgn aku terkencet3 dia nak kejar aku..hahaha! betul x capik??